laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemberkoek met appeltjes
  ingrediënten:
   

  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 220 g boter + 2 eetl. voor beboteren bakvorm
  • 4 à 5 appelen
  • 1/4 koffiel. geraspte citroenschil
  • het sap van 1/2 citroen + 1,5 eetl. citroensap
  • 5 eieren
  • 6 eetl. amandelschilfers
  • 150 g suiker
  • 3 eetl. poedersuiker
  • 1 koffiel. gemberpoeder
  bereiding:
    - Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Sprenkel er het sap van 1/2 citroen over om verkleuring te voorkomen.
- Maak de boter roerzacht (zet ze 30 sec. op halve kracht in de microgolfoven).
- Bekleed een brede, platte taartvorm (+/- 35 cm breed) of kleine braadslede met aluminiumfolie. Boter goed in met 2 eetl. boter.


Mix 150 g boter met 150 g suiker tot de boter wit kleurt. Mix er vervolgens een na een de 3 eieren onder.

Voeg de zelfrijzende bloem en het gemberpoeder toe en schep goed om.

Schep het deeg in de taartvorm (laat het niet hoger komen dan 1 à 1,5 cm, anders wordt de koek te dik) of op de bakplaat (dam het deeg dan wat af met wat opgevouwen aluminiumfolie om een mooie vorm te behouden). Verdeel er de appelblokjes over.

Mix 2 eieren met 1,5 eetl. citroensap en 3 eetl. amandelschilfers.
Smelt de rest van de boter in een steelpannetje en voeg toe, samen met de geraspte citroenschil. Verdeel gelijkmatig over de appeltjes.

Strooi er nog 3 eetl. amandelschilfers over en schuif gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven (190°C). Als u er een mes insteekt, moet het er droog uitkomen.


Laat afkoelen op een rooster en zeef er 3 eetl. poedersuiker over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats