laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomaten gevuld met gehakt en mais
  ingrediënten:
   

  • 125g rijst à la minute
  • 1 ui
  • 25g boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 4 grote vleestomaten
  • 2 takjes peterselie
  • 2 theelepels majoraan
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 blikje mais (150g)
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 200 graden C of gasovenstand 4. Rijst bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Intussen ui pellen en fijnsnipperen. In koekepan boter verhitten. Ui 1 minuut fruiten. Gehakt toevoegen en in ca. 4 minuten rul bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Intussen kapjes van tomaten snijden en tomaten uithollen. Uitholsel boven gehakt door zeef wrijven. Peterselie erboven fijnknippen. Erdoor roeren: majoraan, peper, zout, tomatenketchup, mais en helft van rijst. Al omscheppend verwarmen tot het vocht verdampt is. Tomaten hoog opvullen met het gehaktmengsel en naast elkaar in lage ovenschaal zetten. Kaas erover strooien. In midden van de oven de tomaten in ca. 10 minuten gratineren. Rest van de rijst erbij geven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats