laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pikante tofu met paprika en pinda's
  ingrediënten:
   

    2 el olie
    1 kg stevige tofu (goed uitgelekt (pers het water er uit), in kubusjes van 2 cm gesneden)
    2 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden)
    4 cm verse gemberwortel (geschild, fijngeschaafd)
    3 verse of gedroogde chilipepers (ontzaad en in dunne rondjes gesneden)
    8 lente-uitjes (groen en wit apart in smalle rondjes gesneden - eventueel vervangen door 1 gewone ui)
    2 kleine groene paprika's (zaad en zaadlijsten verwijderd en in vierkanten van 1,5 cm gesneden)
    snuifje zout
    1 el sherry (of rijstwijn)
    45 g gedopte pindanoten (ontveld - en eventueel geroosterd door 2-tal minuten op een bakplaat onder de grill te houden en reg)

    Voor de saus:
    2 el sojasaus
    2 tl wijnazijn
    1.5 tl suiker
    1 dl groentenbouillon
    1.5 tl ma?zena
    0.5 tl tabasco
  bereiding:
    Verhit 2 tl olie in een zware koekepan met anti-baklaag en bak er de helft van de blokjes tofu 3 tot 5 minuten in tot ze goudbruin zijn. Schep de blokjes voortdurend om om aanbakken te vermijden. Leg ze op keukenpapier en laat ze uitlekken.

Doe 2 tl olie in dezelfde pan en bak de rest van de tofu. Laat deze blokjes tenslotte ook uitlekken.

Meng sausingredienten in een kommetje.
Verhit de overgebleven olie in een wok of grote zware koekepan. Bak de knoflook enkele tellen. Voeg de gember toe. Roerbak ong. 2 minuten, totdat de gember goudbruin is. Voeg chilipepers en het wit van de voorjaarsui toe. Roerbak alles ongeveer 10 tellen. Breng de paprika in de pan, roerbak die 10 tellen en doe er dan de tofu bij. Roerbak nog eens 20 tellen. Voeg nu zout en sherry toe.

Meng de saus goed, alvorens ze in de pan te doen. Roer totdat de saus goed gebonden is. Doe de pinda's er bij en meng ze door het geheel. De pan kan nu van het vuur gehaald worden. Een deel van het groen van de voorjaarsuien kan door de pikante tofu geroerd worden, terwijl het resterende groen erover gestrooid wordt ter garnering.

Lekker bij o.a. rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats