laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bacon-groentensoep
  ingrediënten:
   

    8 plakken bacon (dikgesneden)
    2 eetlepels olie
    1 grote ui (fijngesneden)
    350 g bloemkool (in kleine roosjes)
    1 prei (fijngesneden)
    1 grote aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
    900 ml bouillon (kippen of groenten)
    4 eetlepels room
    175 g Cheddar kaas (belegen)
    snufje zout
    snufje peper (versgemalen)

    Garnering
    peterselie (fjingesneden)
  bereiding:
    Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten



Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui gedurende 5 minuten glazig. Voeg vier van de plakken bacon (grofgesneden) toe en bak deze mee gedurende 2 minuten.
Voeg de bloemkool, prei en aardappel toe en roer goed door. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Deksel op de pan en gedurende 20 minuten laten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
Maak het geheel fijn in een blender, doe dit terug in de pan en voeg de room en de helft van de kaas toe. Langzaam opwarmen en naar smaak kruiden toevoegen.
Bak de overige bacon knapperig en maak er kleine stukjes van.
Schep het geheel in soepkommen en strooi de bacon en kaas erover. Garneer met peterselie, en serveer met geroosterd brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats