|
|
|
Basis limonadesiroop |
|
ingrediënten: |
|
|
1500 gr rode rijpe vruchten, b.v. Frambozen,rode bessen,bramen. Het kan ook een mix van deze vruchten zijn.
25 gr wijnsteenzuur,
1,5 liter kokend water,
2,25kg suiker.
Theedoek, een bezemsteel en twee stoelen. Lege flesjes die af te sluiten zijn b.v. flesjes van tafelsauzen. Spoel deze flessen uit met heet soda water. |
|
bereiding: |
|
|
Over wijnsteenzuur: wijnsteenzuur is te koop bij de drogist of bij een reform/natuurwinkel. Het zorgt ervoor dat de poriën van het fruit open gaan staan zodat het sap eruit kan. Je mag het fruit dus niet snijden. Gebruik alleen gave verse vruchten
Voorbereiding:
Vruchten voorzichtig wassen. Overgieten met kokend water waar het wijnsteenzuur in is opgelost. Laat dit geheel 24 uur op een koele plaats staan.
Bereiding:
Leg de theedoek, die geen wasverzachter bevat, in een grote kom. Giet de vruchten in de theedoek, en vang het vocht op. knoop nu de theedoek om de bezemsteel en hang deze over de rugleuning van de twee stoelen. Zorg dat de kom met het sap onder de theedoek staat. Laat de vruchten op hun gemak uitdruppen. Los als laatste de suiker beetje voor beetje op in het sap, totdat het sap helder is. Vul het flesje af en sluit ze.
Dit sap is ook heerlijk over griesmeelpudding,over ijs en verder gewoon als limonade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|