laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bloedworst en appel, linzensalade met uitgebakken
  ingrediënten:
   

  • 300 gram linzen
  • 150 gram spekreepjes
  • 2 uien en 2 appels
  • 8 plakken bloedworst
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 gram ongekookte rode kool
  • 1 snufje kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel blanke azijn en 1 eetlepel olijfolie
  • wat peper en zout
  bereiding:
    Bereiding:
Was de linzen en laat deze in warm water gedurende 30 minuten inweken. Vermeng de fijngesneden rode kool met de azijn, de olie, de kaneel en de suiker. Breng dit op smaak met wat peper en zout en zet dit afgedekt door plastic folie ruim een half uur in de koelkast, opdat alles goed kan intrekken. Bak de spekreepjes met wat boter krokant en houd deze warm. Voeg nu de linzen en de fijngesneden ui bij de spekreepjes en bak het zachtjes op tot de ui glazig en gaar is. Wentel de plakjes bloedworst even door de bloem en bak deze plakjes dan in een andere pan lichtbruin en gaar. Houd de bloedworst warm. Bak nu ook de in plakjes gesneden appel goudbruin. Vermeng de rodekoolsalade in een ruime kom met de nog warme linzen en verdeel deze over de borden in een ringvorm. Rangschik vervolgens de appel en de plakjes bloedworst hierop en serveer het geheel zo warm mogelijk.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats