laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Loempiaatjes
  ingrediënten:
   
  • 100 g shii-take-paddestoelen
  • 100 gr gehakt
  • 1 ei
  • 1 el vissaus
  • 1/2 rood pepertje
  • zout
  • 2 lente uitjes
  • 75 gr worteljulienne]50 gr bamboescheuten
  • 10 rijstvelletjes
  • frituurolie
  bereiding:
    - Snijd de schi-take-paddestoelen in kleine stukjes. Vermeng het gehakt met het ei, vissaus, het gesnipperd pepertje en wat zout.
- Meng er vervolgens de shii-takes door, de in ringen gesneden lenteuitjes, de julienneworteltjes en de in kleine stukken gesneden bamboescheuten.
- Week de rijstvelletjes van +/- 20 cm doorsnee gedurende 5 seconden in koud water en leg ze dan op een vochtige theedoek.
- Verdeel het paddestoelmengsel over de velletjes en rol ze als een pakketje op. Kwast het laatste gedeelte in met het losgeklopte eigeel en fixeer.
- Frituur ze in plantaardige olie op 180°C goudbruin of stoom ze in ca. 5 minuten gaar.
- Serveer de loempiaatjes met fijngehakte koreander.

TIP:
- De loempiaatjes kunnen ook als borelhapje dienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats