Sinaasappel-paprika-couscous |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 rode paprika's
- 350 g couscous
- geraspte schil en in grove stukken gesneden vruchtvlees van 2 sinaasappels
- 950 ml hete groentebouillon
- 4 el olijfolie
- 2 gesnipperde uien
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 2 el korianderpoeder
- 2 tl komijn
- 400 g uitgelekte rode-nierbonen
- 4 el verse koriander
- peper en zout naar smaak
|
|
bereiding: |
|
|
- Leg de paprika's onder een hete gril totdat ze verkleuren.
- Doe de couscous en de sinaasappelschil in een grote kom en giet er de hete groentebouillon over.
- Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de ui en de knoflook ongeveer 4 minuten. Voeg de kruiden toe en roerbak ongeveer dertig seconden.
- Ontvel de paprika's en haal de zaadlijsten eruit. Snij de parika's in stukjes en voeg ze met de rode-nierbonen toe aan de ui, knoflook en kruiden. Verwarm ongeveer 2 minuten op een matig vuur. Roer met een vork door de couscous en doe er het vruchtvlees van de sinaasappel en het rode-nierbonenmengsel bij.
- Voeg de verse koriander toe en maak op smaak met peper en zout. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|