Geroerbakte eiermie met ham |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 g dunne eiermie
- 2 th lepels sesamolie
- 200 g gekookte ham (in smalle reepjes gesneden)
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 kleine verse rode Thaise pepertjes (zonder zaadjes en fijngehakt)
- 1 kleine ui (in smalle ringen)
- 2 eetlepels knoflook (in plakjes)
- 2 eetlepels bosui ringetjes
- 2 th lepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel droge sherry
- 3 eieren (losgeklopt)
- wat verse basilicum (in reepjes)
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de mie 3 à 5 min in ruim kokend water
- Giet ze af en laat schrikken onder de koude kraan en laat goed uitlekken
- Schep dan de sesamolie erdoor
- Verhit een wok of grote koekepan tot ze zeer heet is
- Giet de arachideolie erin en roerbak de pepertjes, de ui, de look en de bosui circa 3 min
- Voeg de ham en de mie erbij en roerbak weer 3 min
- Doe sojasaus, vissaus en de sherry erbij en laat 3 min koken
- Voeg de eieren toe en roerbak 4 min tot het eimengsel is gestold
- Schep nu de basilicum erdoor
- Meteen serveren |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|