|
|
|
Gekonfijte groenten, tofu met oregano, coulis van |
|
ingrediënten: |
|
|
- 8 Aubergines
- 500 g tofu
- 2 blikken tomaten (conserve, in stukjes gesneden)
- knoflook
- ui
- 2 bouquets garnis
- zout & peper
- 2 bosjes oregano
- 500 g verse tomaten (ontveld door ze even in kokend water onder te dompelen en het velletje er dan af te trekken)
- 200 ml witte wijn
|
|
bereiding: |
|
|
- **De coulis:
- Doe een beetje olijfolie in een pan, voeg ui, knoflook, verse tomaten en witte wijn toe, laat even stoven, giet er 250 ml water bij, laat 30 minuten koken op een zacht vuurtje, mix het mengsel, indien te dik, voeg dan water toe, zout en peper naar eigen smaak, hou de coulis warm.
- **De gekonfijte groenten met de tofu en oregano:
- Snij de aubergine in plakjes van 3.5 cm dikte, dompel ze onder in olijfolie terwijl je ze met een pincet vasthoudt, leg de aubergineplakjes op een bakplaat afgedekt met bakpapier, ontsteek het bovenste deel van de oven, laat 8 minuten koken met de grill in de hoogste stand, leg de plakken op een linnendoek die de olie kan absorberen, doe uien, geperste knoflook en de stukjes conservetomaten in de olijfolie, laat een uur koken op een matig vuur met de bouquet garni erin.
- Schik in een ingevette bakvorm een laagje aubergine, de geplette tofu, tomatensaus, de blaadjes oregano, aubergine, enz., dek af met alumuniumfolie en laat 2 uur in de oven staan (180°C), dien op met de tomatencoulis.
- Dien op met een raketslaatje |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|