|
|
|
Lamsmaaltijdsoep van tomaten, olijfjes en basilicu |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g lamsstoofvlees
- 1,5 kg tomaten
- 2 courgettes
- 4 wortelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 koffiel. poedersuiker
- 400 ml kalfsfond (bokaal)
- 1/2 bakje Proven?aalse olijven (alleen de ontpitte)
- 2 eetl. olijfolie
- 1/2 plantje verse basilicum
- kruiden:
- 1/2 koffiel. tijm
- 1/2 koffiel. paprika
- 1 mespunt cayennepeper
- 1/2 koffiel. kruidentuiltje
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij de tomaten en de courgettes in blokjes, de wortelen in schijfjes en de ui in stukjes.
- Snij het lamsvlees in heel kleine blokjes.
- Scheur de basilicumblaadjes in reepjes (hou er een paar heel voor de versiering).
- Laat de olijfolie heet worden in een ruime kookpot en bak er de blokjes lamsvlees goudbruin in. Voeg de stukjes ui toe en pers er de knoflookteentjes over. Laat gedurende 1 min. al roerend bakken.
- Voeg de tomatenblokjes toe, de schijfjes wortel, de kalfsfond, de suiker en de kruiden (tijm, paprika, cayennepeper en kruidentuiltje). Laat afgedekt gedurende 35 min. sudderen.
- Doe er de courgetteblokjes en de olijven bij en laat nog 15 min. sudderen.
- Roer de verse basilicum door de soep en dien op met Griekse pasta (Punto d'ago, Federici). Geef er naar smaak focaccia of ciabatta bij.
Tip
- De pasta kan ook in de soep worden gekookt.
- De punto d'ago kan u vervangen door andere kleine pastasoorten, bv. kleine hoorntjes of cavatappi. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|