laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Reebiefstukjes met cranberrysaus
  ingrediënten:
   
  • 4 dikke reebiefstukjes
  • geraspte nootmuskaat
  • peper uit de molen
  • zout
  • 250 gr cranberries
  • 150 gr suiker
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 50 gr geschafde amandelen
  • 100 gr roomboter
  • 5 el droge rode vermout of sherry
  • 1 thl geraspte schil van een goed geboende sinaasappel
  • worcestersaus
  • plukje peterselie
  bereiding:
    - Schraap de biefstukjes met een bot mes af, maak een mengsel van 1 mespuntje nootmuskaat, wat peper en zout en wrijf het vlees daarmee in.
- Was de cranberries in het vergiet onder stromend water, laat dat even uitlekken en zet de cranberries met de suiker en 1 dl water in de pan op, roer tot de inhoud kookt, temper het vuur en laat de besjes onder af en toe roeren 20 minuten zacht koken, draai dan het vuur zo laag mogelijk.
- Doe het ei in een kom, voeg de bloem toe en roer tot een glad papje ontstaat, voeg 3 el koud water en enkele korrels zout toe, roer de inhoud van de kom tot een glad beslag en schep er de geschaafde amandelen door.
- Laat 75 gr boter in een koekepan warm worden , haal de biefstukjes door het amandelbeslag , laat het overtollige beslag terug in de kom lopen, leg het vlees in de koekepan en doe hetzelfde met de andere biefstukjes.
- Neem de pan met de cranberrysaus van het fornuis en roer er 2 el vermout en de schilletjes door de saus, sluit de pan en zet even apart.
- Draai de biefstukjes voorzichtig om en bak de onderzijde vna het vlees vlug mooi van kleur, voeg daarbij dan de rest van de boter in kleine stukkenlangs de rand van de pan toe.
- Leg het vlees op de schotel, garneer met een deel van de saus en plukjes peterselie.
- Schenk de rest van de vermout met 1 dl heet water in de koekepan, voeg aan de jus desgewenst worcestersaus toe en laat de jus voor 1/3 inkoken, schenk de jus in de voorverwarmde of met kokend water uitgespoelde sauskom.
- Serveer de rest van de cranberrysaus bij de vleesschotel in het schaaltje of kleine kom.

TIP:
- Maak gebruik van cranberrycompote uit glas, warm die onder goed roeren op met de vermout, laat de compote zeker niet koken en roer er, van het fornuis af de sinaasschilletjes erdoor.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats