Sinaasappelen op oosterse wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 sinaasappelen
- 4 soeplepels griessuiker
- 1 perssinaasappel
- 1 soeplepel bessengelei
- 3 cl Grand Marnier
- 1 verse ananas
- 1 soeplepel fijngehakte gekonfijte sinaasappelschil
|
|
bereiding: |
|
|
- Schil de sinaasappels (tot op het vruchtvlees) en vang daarbij al het sap op. Maak de partjes van elkaar los en verwijder het velletje. Snij vier schijven ananas.
- Giet het sinaasappelsap, de bessengelei en de suiker in een steelpan. Kook dit alles 2 tot 3 min op laag vuur tot een lichte siroop. Neem van het vuur en doe de Grand Marnier erbij. Meng.
- Schik een schijfje ananas op elk dessertbord en verdeel de partjes sinaasappel over de borden. Overgiet alles met siroop en versier met de sinaasappelschil. Laat ten minste 1 uur afkoelen in de koelkast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|