laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sinaasappelen op oosterse wijze
  ingrediënten:
   
  • 4 sinaasappelen
  • 4 soeplepels griessuiker
  • 1 perssinaasappel
  • 1 soeplepel bessengelei
  • 3 cl Grand Marnier
  • 1 verse ananas
  • 1 soeplepel fijngehakte gekonfijte sinaasappelschil
  bereiding:
    - Schil de sinaasappels (tot op het vruchtvlees) en vang daarbij al het sap op. Maak de partjes van elkaar los en verwijder het velletje. Snij vier schijven ananas.
- Giet het sinaasappelsap, de bessengelei en de suiker in een steelpan. Kook dit alles 2 tot 3 min op laag vuur tot een lichte siroop. Neem van het vuur en doe de Grand Marnier erbij. Meng.
- Schik een schijfje ananas op elk dessertbord en verdeel de partjes sinaasappel over de borden. Overgiet alles met siroop en versier met de sinaasappelschil. Laat ten minste 1 uur afkoelen in de koelkast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats