|
|
- Borstel de citroen en de sinaasappelen met een keukensponsje goed af onder de hete kraan. Snijd een dunne reep van de citroenschil en pers de citroen uit.
- Snijd een dunne reep van de schil van een van de sinaasappelen en pers anderhalve sinaasappel uit. Steek de kruidnageltjes in de resterende halve sinaasappel.
- Snijd de gemberwortel in plakjes.
- Doe de wijn, de citroenschil en het citroensap, de sinaasappelschil en het sinaasappelsap, de halve met kruidnagels bestoken sinaasappel, de gemberwortel, het kaneelstokje, de basterdsuiker en de wijn in een roestvrijstalen pan en laat op laag vuur circa 1 uur trekken (de wijn mag niet koken).
- Giet de punch door een zeef en roer er de rum door.
- Serveer warm in theeglazen en zet desgewenst een half plakje sinaasappel op de rand van het glas. |