|
|
|
Crémesoep van Joske |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 liter runderbouillon
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 250 gram champignons
- peterselie
- 1 dl slagroom
- 500 gram asperges
- zout
- peper
- 1 plak gekookte ham, 0,5 cm dik
- 1 ei
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak van de boter en de bloem een blanke roux, voeg de bouillon toe, de geschilde en in stukjes gesneden asperges en laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de geboende en in schijfjes gesneden champignons toe en de in brunoise gesneden ham.
- Kruid naar smaak, laat nog even sudderen en voeg van het vuur af de room toe die vermengd is met de eidooier.
- Serveer de soep, bestrooid met wat peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|