laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roergebakken kalfsvlees met gekneusde peperkorrels
  ingrediënten:
   
  • 250 g schnitzels (kalfs, ongepaneerd)
  • 50 g taugé
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 400 g chinese kool
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels zonnebloem olie
  • 1 eetlepel peperkorrels (zwarte)
  • 2 bolletjes gember
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • 1/2 rode paprika
  • 10 baby-maiskolfjes (blik)
  bereiding:
    - Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Doe de peperkorrels in een plastic zakje en kneus ze door er met een deegroller of fles overheen te rollen.
- Hak de gemberbolletjes in stukjes.
- Snijd de kool in reepjes van 1 1/2 cm breedte.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Was de taugé.
- Verhit de olie in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin, als de olie goed heet is, de reepjes vlees met de gekneusde peperkorrels 3 minuten op hoog vuur.
- Voeg de paprika en kool toe en roerbak deze 3 minuten eveneens op hoog vuur.
- Schep de gember, taugé en maiskolfjes erdoor.
- Roer van het aardappelzetmeel, de sojasaus en gembersiroop snel een glad papje en roer dit door het gerecht. Laat het gerecht nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Lekker met gekookte witte rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats