laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensreepjes met slagroom
  ingrediënten:
   
  • 300 gr lage rib of spiering
  • 75 gr boter
  • 1/2 dl room
  • 50 gr wortelen
  • 150 gr erwtjes
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes look
  • 1 thl kerriepoeder
  • 1 thl cayennepeper
  • 0,5 thl kurkumapoeder
  • zout
  bereiding:
    - Schil de wortelen, snij ze in schijfjes en kook ze een minuut voor in licht gezouten water. Spoel de wortelen daarna onder koud stromend water.
- Snij het vlees in reepjes en bestrooi ze met zout en de helft van de kerrie-,kurkumapoeder en de cayennepeper.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in stukjes.
- Verhit de boter in een braadpan, voeg de geplette lookteentjes toe en roerbak het vlees gedurende 3 miniten.
- Voeg de erwtjes en de wortelen toe, samen met de room, de tomaten en de rest van de kerrie en de cayennepeper.
- Laat alles met het deksel op de pan nog tien minuten stoven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats