|
|
|
Varkensreepjes met slagroom |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 gr lage rib of spiering
- 75 gr boter
- 1/2 dl room
- 50 gr wortelen
- 150 gr erwtjes
- 2 tomaten
- 2 teentjes look
- 1 thl kerriepoeder
- 1 thl cayennepeper
- 0,5 thl kurkumapoeder
- zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Schil de wortelen, snij ze in schijfjes en kook ze een minuut voor in licht gezouten water. Spoel de wortelen daarna onder koud stromend water.
- Snij het vlees in reepjes en bestrooi ze met zout en de helft van de kerrie-,kurkumapoeder en de cayennepeper.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in stukjes.
- Verhit de boter in een braadpan, voeg de geplette lookteentjes toe en roerbak het vlees gedurende 3 miniten.
- Voeg de erwtjes en de wortelen toe, samen met de room, de tomaten en de rest van de kerrie en de cayennepeper.
- Laat alles met het deksel op de pan nog tien minuten stoven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|