|
|
- Snijd de aardappelen in plakken van 2 cm en verdeel die in niet te kleine stukken, breng die met 1/2 thl zout in een flinke bodem water aan de kook, laat ze 10 minuten zacht koken.
- Was de spruitjes ,snijd grote exemplaren overlangs een of twee keer door en leg ze op de aardappels in de pan.
- Voeg de uisnippers en nog een weinig zout toe en sluit de pan als het water kookt ,laat de aardappels en de spruitjes op een laag vuur 10 minuten zacht koken.
- Laat de bonen in het vergiet ,geplaats op een kom uitlekken.
- Breng in een steelpan 1/2 l water met een bouillontablet aan de kook, doe daar de noten in en schep ze met de schuimmspaan weer uit zodra de bouillon weer kookt.
- Roer een glad papje van de maizenaen weinig koud water, bind daarmee de bouillon en neem het pannetje van het fornuis.
- Roer het uit de bonen gelekte nat en de boter door het sausje, roer daar de kaas, de walnoten en naar smaak nootmuskaat, peper, zout en worcestersaus door.
- Controleer of de aardappels en spruitjes gaar zijn, giet dan het kooknatj goed af en schep het sausje met de schuimspaan door de inhoud van de pan en dien de stoofpot direct op.
TIP:
- Schep, als een vegetarisch gerecht niet van pas komt (uw gasten blijken er niet van te houden)in plaats van de boter 75 gr licht uitgebakken doorregen spek met spekvet door het sausje of verrijk dat met 100 gr gesnipperde rookworst, ham of cervelaatworst. Gebruik geen geraspte kaas maar kaasblokjes van 1x1 cm. Maak een sausje met als basis melk in plaats van de groentenbouillon. Kruid het gerecht met wat koreander en geroosterd sesamzaad om eens een ander smaakje te bereiken. |