|
|
- Snijd de lappen in ongeveer even grote stukjes van 1/2 tot 2 1/2 cm
verwarm de margarine in de vleespan en fruit de ui glazig
- Snijd de wortels 1/2 cm dikke plakjes en doe die in de pan .
voeg na goed omscheppen het vlees toe. Schep dat ook om en om. strooi naar smaak peper en zout in de pan. voeg de laurierbladeren erbij.Schep het vlee weer om temper de warmtebron, sluit de pan en laat het vlees 10 min stoven
- Draai de warmtebron hoog en giet het bier langs de wand langzaam in de pan. Laat de inhoud op een laaggedraaide warmtebron in 15 min bijna gaar worden
- Snijd intussen het witlof overdwars in 2 1/2 cm brede stukjes en doe die met de vruchtenpartjes en het sap in de pan
- Schep na 5min de vaste inhoud van de pan over in de voorerwarmde serveerschaal. Maak met een kleine hoeveelheid koud water en die maizena in een glad papje. Bind daarmee de vloeistof in de vleespan
maak de saus pikant van smaak met nootmuskaat, peper en zout. schenk de saus over de inhoud van de serveerschaal.
- Dien het gerecht direct op.
Tip :
- Gebruik in plaats van de malse bieflappen poelet, rund, varken , of lam. reken dan op een stooftijd van respectievelijk 1 1/2 - 2uur, 40min en 35min.
- Vervang het witlof door planklare spruitjes . Snijd grote exemplaren overlangs door. Laat de spruiten geen 5, maar 12min met vlees, ui en wortel meesudderen.
- Gebruik in plaats van pils eens oud bruin of een belgische biersoort.
- Serveer dit gerecht met frieten of aardappelpuree . |