laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Warme gerookte zalm met saffraansaus en koolsla
  ingrediënten:
   

    [color=blue:b471de3dc4]
  • **Voor de zalm:[/color:b471de3dc4]
  • 4 moten verse zalm van +/- 150 gram (allen even dik)
  • rookoventje
  • houtmot
  • 10 jeneverbessen [color=blue:b471de3dc4]
  • **Voor de marinade:[/color:b471de3dc4]
  • Sap en schilletjes van een sinaasappel
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • versgemalen peper
  • zeezout [color=blue:b471de3dc4]
  • **Voor de saffraansaus:[/color:b471de3dc4]
  • 1 briefje saffraan
  • 1 dl visfond (uit pot)
  • 2 eidooiers (voor bereiding met de staafmixer kun je ook 1 heel ei gebruiken)
  • 3 theelepels azijn
  • 2 theelepels Franse mosterd
  • 2 dl arachideolie
  • 2 eetlepels slagroom
  • peper en zout
  • Kant en klare Koolsla
  bereiding:
    - Marineer de zalmmoten +/- 15 minuten ( af en toe even omdraaien).
- Zet het rookoventje met op de bodem het houtmot en de geplette jeneverbessen afgesloten op het hete rooster van de barbecue of op het gaspitje totdat het houtmot warm is en begint te roken. Leg nu de afgedepte zalmmoten op het rooster van het oventje en sluit weer goed af. Laat afhankelijk van de dikte van de zalmmoten 5 tot 7 minuten roken. Warm serveren met de koolsla.
- Laat de visfond met de saffraan inkoken tot ? van de hoeveelheid en laat afkoelen. Doe de eidooiers (of het hele ei), de azijn, de mosterd, peper en zout in een mengbeker en roer even goed door elkaar. Voeg de olie toe en zet de staafmixer op de bodem. Trek nu de staafmixer langzaam omhoog totdat er een mayonaiseachtige saus ontstaat. Voeg nu de afgekoelde, ingekookte visfond en de slagroom toe en meng alles goed door elkaar met de staafmixer. Als de saus te dik is kun je wat citroensap toevoegen of eventueel wat lauw water.
- Serveer de saus bij de zalm.
- Dien op met puree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats