laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardbeienroomijs
  ingrediënten:
   
  • 500 gr aardbeien
  • 75gr witte basterdsuiker
  • 4 el rode port, kirsch of marasquin
  • 3 blaadjes (6gr) gelatine
  • 3-5 el citroensap
  • 1/4 l slagroom
  • biscuitrolletjes of ijswafels
  bereiding:
    - Was 400 gr van de aardbeien met lauwwarm water.laat ze goed uitlekken en verwijder de kroontjes. maak de vruchten met die mixer fijn, zeef ze desgewenst en zet de moes met 75gr van de suiker en de port, kirsch of marasquin afgedekt in de koelkast.
- week de gelatine in ruim warm water .
- Was de rest can de aardbeien. dep 4 mooie exemplaren droog met keukenpapier en zet de vruchten afgedekt in de koelkast .
- Snijd de overige aardbeien in stukjes en bewaar deze in de koelkast.
- Breng in een steelpannetje 4el water met 3 el citroensap bijna aan de kook. knijp de gelatine uit en los die alsmede het citroensap op . Controleer of er geen stukjes gelatine meer te zien zijn, maar laat de vloeistof niet koken. Vervolgens laten afkoelen.
- klop de slagroom op en roer er de afgekoelde, maar nog juist vloeibare gelatinevloeistof door.
- Spatel door de room de aardbeienmoes en zet het mengsel in de vriesdoos. vries het in in het vriesvak van de koelkast of in de diepvriezer .
- Controleer na 1uur of zich tegen de wand in de doos of lade een laag aardbeienijs heeft afgezet. Schep het ijs in een kom en klop het met de mixer vlug door om het vormen van harde kristallen te voorkomen. Zet het ijs direct weer terug in de vriezer of koelkast .
- Zet de coupes waarin het ijs wordt gereserveerd in de koelkast.
- Controleer of het ijs goed is en breng het korte tijd voor het serveren over in de coupes. schep daar de srukjes aardbei in en garneer de coupes met een heke aardbei en een biscuitje of ijswafeltje .

TIP :
- Gebruik in plaats van verse aardbeien ander vers zacht fruit, bv Franmbozen, bramen , bessen , of vruchten uit de diepvries, eventueel vruchten op sap of siroop. pas daaraan de hoeveelheid suiker en citroensap aan de smaak aan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats