|
|
- Kruis de tomaten in, dompel ze onder in koken water, ontvel ze en snijd ze in blokjes.
- Verkruimel de geitekaas boven een kommetje en voeg de melk toe. Prak dit met een vork tot een smeuig mengsel.
- Snijd de olijven in plakjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
- Doe de kool in een pan en leg de aardappelen erboven op. Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg tijm, paprikapoeder en 2 1/2 dl. water toe. Breng het water aan de kook en kook de kool en de aardappelen in +/- 25 min. gaar. Giet water af boven een kom en stamp de kool en aardappelen met een stamper door elkaar. Roer er de boter en het kookvocht door totdat het smeuig wordt. Schep de tomaat, de helft van de geitekaas, de olijven en de cashewnoten erdoor. Laat alles al omscheppend in +/- 5 min. door en door heet worden.
- Doe de stampot over in een ovenschaal, verdeel er de rest van de geitekaas over. Zet de schotel +/- 10 cm onder de grill en laat ze in +/- 5 min. bruin worden. |