laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalm met prei en rode wijnsaus
  ingrediënten:
   
  • 4 stukken zalm van 150g elk
  • 40g boter
  • 2 grote staven prei
  • peper en zout[color=blue:3319ae6a1f]
  • **Voor de wijnsaus[/color:3319ae6a1f]
  • 1/2 sjalot
  • 2,5 dl donkere rode wijn (Bordeaux)
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 snuifje suiker
  • peper en zout
  • 120g koude boter
  bereiding:
    - verwarm de oven voor op 260°C. voorzie een klein ovenplaatje
- begin met de prei. maak de staven schoon, was ze in hun geheel, snijd ze hoogstens 1 keer door in de lengte. maak lange, gelijke stukken van zowat 10 cm.
- zet een pannetje op het vuur. doe daar de boter in, laat smelten, leg de stukken prei erin, kruid met peper en zout en laat, op een zacht vuur onder folie of deksel, langzaam beetgaar stoven. reken op 10 tot 15 minuten, je kunt de prei uiteraard ook stomen
- voeg er af en toe, indien nodig, een beetje water aan toe om aanzette, of bruinen te vermijden.
- kruid de stukken zalm met peper en zout. bak ze in een bakpan met boter, 1 minuut aan elke zijde en schroei ze dicht.
- til de zalmstukken met de spatel uit de pan en leg ze op het ovenplaatje. laat er dan nog 10 minuten verder gaar worden in de warme oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats