laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chinese roerbakschotel
  ingrediënten:
   
  • 300 g varkensvlees van de schouder of bil
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/2 rode peper
  • 100 g gesneden prei
  • 100 g champignons
  • 100 g sojascheuten
  • 75 g gekookte mie*
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1/2 teentje knoflook
  • wok
  bereiding:
    - Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij 'm fijn.
- Verhit een eetlepel olie in de wok. Pel de knoflook, pers 'm uit en bak 'm gedurende 1 minuutje samen met de peper op de hoogste stand.
- Snij het vlees in reepjes, voeg ze toe en laat 2 minuten meebakken. Schep daarna het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de champignons, sojascheuten en prei een 2-tal minuutjes.
- Trek de mie uit elkaar en laat 'm 2 minuten meebakken. Voeg het vlees toe zodra de mie warm is.
- Verwarm nog even door en breng op smaak met sojasaus.
- Garneer het gerecht met pinda's en blokjes tomaat.

TIP:
- *Mie Dat zijn Chinese deegsliertjes die u in de supermarkt of speciaalzaak kunt kopen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats