laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Filetlapjes met champignonsaus
  ingrediënten:
   
  • 4 varkensfiletlapjes à 125 gram
  • 80 g boter
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 100 g champignons in dunne plakjes gesneden
  • 1 pot fond (vlees, à 4 dl)
  • 3 deciliter witte wijn (droog)
  • 1 eetlepel peterselie vers, fijngehakt
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 eetlepel allesbinder
  bereiding:
    - Verhit 30 g boter in een sauspan en fruit hier in de sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten op zacht vuur. Voeg de champignons toe en bak deze kort mee.Voeg de vleesfond, wijn en peterselie toe en laat dit op zacht vuur tot de helft inkoken.
- Wrijf ondertussen de filetlapjes in met peper. Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng de filetlapjes op smaak met zout.
- Bind de saus met allesbinder en breng deze op smaak met zout en peper.
- Verdeel de filetlapjes met een beetje saus over 4 borden en garneer het geheel met peterselie. Serveer de overige saus er apart bij.
Lekker met peterselie-aardappeltjes (kook 600 g krieltjes en roer hier 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie en 20 g boter door. Breng de krieltjes op smaak met zout) en witlofsalade (350 g witlof in reepjes snijden en mengen met 2 eetlepels rozijnen, 1 appel en 1 sinaasappel in stukjes. Schep slasaus naar wens door de salade).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats