Filetlapjes met champignonsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 varkensfiletlapjes à 125 gram
- 80 g boter
- 2 sjalotjes fijngesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 100 g champignons in dunne plakjes gesneden
- 1 pot fond (vlees, à 4 dl)
- 3 deciliter witte wijn (droog)
- 1 eetlepel peterselie vers, fijngehakt
- snufje peper
- snufje zout
- 1 eetlepel allesbinder
|
|
bereiding: |
|
|
- Verhit 30 g boter in een sauspan en fruit hier in de sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten op zacht vuur. Voeg de champignons toe en bak deze kort mee.Voeg de vleesfond, wijn en peterselie toe en laat dit op zacht vuur tot de helft inkoken.
- Wrijf ondertussen de filetlapjes in met peper. Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng de filetlapjes op smaak met zout.
- Bind de saus met allesbinder en breng deze op smaak met zout en peper.
- Verdeel de filetlapjes met een beetje saus over 4 borden en garneer het geheel met peterselie. Serveer de overige saus er apart bij.
Lekker met peterselie-aardappeltjes (kook 600 g krieltjes en roer hier 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie en 20 g boter door. Breng de krieltjes op smaak met zout) en witlofsalade (350 g witlof in reepjes snijden en mengen met 2 eetlepels rozijnen, 1 appel en 1 sinaasappel in stukjes. Schep slasaus naar wens door de salade). |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|