laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rijsttaart
  ingrediënten:
   
  • 1 of 2 ronde vellen baderdeeg of zanddeeg van zowat 30 cm doorsnede
  • 15 gr boter
  • 1 l melk
  • 2 vanillestokjes
  • 1 snufje zout
  • 15 gr griessuiker
  • 150 gr dessertrijst
  • 3 eieren
  bereiding:
    - Beboter lichtjes een of twee taartvormen en duw het uitgerolde deeg er goed in, prik enkele keren met een vork op de bodem
- Laat het deeg nu in de vorm in de koelkast rusten.
- Maak een rijstpapje, kook de melk met de vanillestokjes, het snuifje zout en 120 gr suiker.
- Doe er de rijst bij en roer en laat heel zachtjes verder koken tot de rijst helemaal gaar is, reken op 20 tot 30 minuten, haal van het vuur.
- Scheid de eiwitten van de dooiers, roer de dooiers onder de rijst ,laat een kwartier rusten en roer af en toe.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Klop de 3 eiwitten tot sneeuw, voeg er op het laatst de resterende suiker bij en klop die mee onder het eiwit.
- Spatel het opgeslagen eiwit onder de rijstpap en giet het mengsel in de taartvormen zodat die elk voor 3/4 gevuld zijn.
- Bak langzaam in de warme oven gedurende 40 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats