|
|
- Beboter lichtjes een of twee taartvormen en duw het uitgerolde deeg er goed in, prik enkele keren met een vork op de bodem
- Laat het deeg nu in de vorm in de koelkast rusten.
- Maak een rijstpapje, kook de melk met de vanillestokjes, het snuifje zout en 120 gr suiker.
- Doe er de rijst bij en roer en laat heel zachtjes verder koken tot de rijst helemaal gaar is, reken op 20 tot 30 minuten, haal van het vuur.
- Scheid de eiwitten van de dooiers, roer de dooiers onder de rijst ,laat een kwartier rusten en roer af en toe.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Klop de 3 eiwitten tot sneeuw, voeg er op het laatst de resterende suiker bij en klop die mee onder het eiwit.
- Spatel het opgeslagen eiwit onder de rijstpap en giet het mengsel in de taartvormen zodat die elk voor 3/4 gevuld zijn.
- Bak langzaam in de warme oven gedurende 40 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster. |