laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 provencaalse quiche
  ingrediënten:
   
  • 1,5 rode paprika in vieren gedeeld
  • 1 courgette in repen
  • 1 aubergine in repen
  • 3 el olijfolie
  • 0,5 el provençaalse kruiden
  • 3 eieren
  • 1,25 l room
  • 150 gr zachte b-verbrokkelde geitenkaas
  • 1 grote teen look (uitgeperst)
  • bladerdaag
  • verse tijm
  • rozemarijn en salie
  • ovenschaal of bakblik van 26 cm diameter
  bereiding:
    Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 225°C

Bereiding:
Paprika, courgette en aubergine in een braadslee met 2 el olijfolie en de kruiden omscheppen.
Groenten daarna midden in de oven 15 minuten roosteren.
Intussen eieren loskloppen met de room, 75 gr geitenkaas, look, zout en peper erdoor roeren.
Ovenschaal bekleden met deeg en inprikken met een vork.
Helft van de groenten over het deeg doen, eimengsel erover doen en dan de rest van de groenten en geitenkaas erover doen.
Taart in het midden van de oven ongeveer in 40 minuten bakken
Uit de oven met de rest van de olie besprenkelen en garneren met de verse kruiden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats