laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde mosselen met pistou
  ingrediënten:
   
  • 2 kg mosselen
  • verse basilicumtakjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 50 g geraspte parmezaankaas
  • peper en zout
  bereiding:
    - Voor de bereiding van de pistou: stamp de knoflook en de blaadjes basilicum losjes fijn, voeg olijfolie, peper en zout toe en mix dit alles tot een dik mengsel.
- Spoel de mosselen schoon en verwijder eventuele baarddraden. Kook ze in een bodempje water, laat ze uitlekken en haal ze uit hun schelp. Leg de mosselen vervolgens in een halve schelp en verdeel ze over een ovenbestendige schaal. Schep 1 theelepeltje pistou over elke mossel, strooi hier parmezaankaas overheen en laat de schaal een paar minuten onder de ovengrill staan.
- Serveer er brood bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats