Lamscurry met amandelen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 grote ui
- 500 gr. lamsbout zonder been
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel bloem
- 1 dl. biogarde roer
- 1 pot kormasaus (350 gr., Uncle Ben's)
- 1/4 zakje verse koriander (1 15 gr.)
- 25 gr. amandelschaafsel
|
|
bereiding: |
|
|
- Snipper de ui fijn en snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui +/- 2 min. zachtjes. Bak het vlees +/- 3 min. mee. Roer ondertussen de bloem door de biogarde roer. Voeg de kormasaus en de biogarde roer aan het vlees toe en roer goed. Laat het vlees afgedekt in +/- 15 min. zachtjes gaar sudderen.
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
- Knip de koriander fijn en roer de helft van het amandelschaafsel en de koriander door de curry. Strooi de rest van het schaafsel erover.
- Serveren met basmatirijst en komkommersla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|