Minipannenkoekjes met muesli |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 g verse kaas
- 2 eetl. muesli
- 1 ei
- 4 afgestreken eetl. bloem
- 1,5 eetl. rietsuiker
- 1 eetl. citroensap
- 3 eetl. zonnebloemolie[color=blue:e4e727371d]
- **Voor de garnituur:[/color:e4e727371d]
- 1 eetl. poedersuiker
|
|
bereiding: |
|
|
- Meng de verse kaas met de bloem, de rietsuiker en het citroensap tot een glad beslag.
- Klop het ei afzonderlijk los en meng het onder het kaasmengsel.
- Voeg de muesli toe en meng alles goed door elkaar.
- Verhit 1 eetl. olie in een braadpan. Doe er 1 eetl. deeg in (voor 1 minipannenkoekje). Afhankelijk van de grootte van de pan kan u 4 tot 6 minipannenkoekjes tegelijk bakken.
- Bak de minipannenkoekjes aan beide zijden goudbruin (keer ze voorzichtig om met een spatel).
- Haal de minipannenkoekjes uit de pan. Doe er weer 1 eetl. olie in en bak een volgende reeks pannenkoekjes. Herhaal tot alle deeg opgebruikt is. Met de gegeven hoeveelheid kan u +/- 12 minipannenkoekjes bakken.
- Dien de pannenkoekjes warm of lauw op en bestrooi indien gewenst met poedersuiker.
TIP:
- U kan ook kleine stukjes appel, peer of banaan aan het beslag toevoegen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|