laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Soesjes met caramel
  ingrediënten:
   
  • 250 ml melk
  • 150 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 4 eieren
  • een snuifje zout
  • 20 gr vanillesuiker
  • 150 gr gesuikerde stijfgeklopte slagroom
  • kant en klare karamelsaus
  bereiding:
    - Breng de melk aan de kook en laat er de boter in smelten, voeg hier in een keer alle bloem aan toe en roer flink tot het deeg een bal wordt die loskomt van de pan.
- Breng het deeg over naar een slakom, laat een minuut of tien afkoelen en voeg er dan een voor een de volledige eieren aan toe.
- Beboter een ovenplaat en spuit met de spuitzak toefjes deeg op de plaat en bak 35 minuten op 190°C.
- Laat afkoelen, snijd een kapje van de soesjes en hal ze wat leeg en vul ze op met room.
- Schik drie soesjes per persoon op dessertborden en besprenkel ze met de karamelsaus.

TIP:
- Houd er bij het spuiten van het deeg rekening mee dat soesjes sterk rijzen, laat voldoende afstand tussen de hoopjes deeg en maak ze vooral niet te groot.
- Zie je op tegen het gedoe met de spuitzak, schep dan met een lepeltje toefjes deeg op de plaat.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats