Amandelsurpise met frambozencoulis |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 gelatineblaadjes
- 30gr amandelpoeder
- 10cl half volle melk
- 30gr kristalsuiker
- 1 scheutje amandelextract
- 16 koffielepels magere room
- 1 onbehandelde sinaasappel
- 12.5 cl rode wijn
- 1koffielepel frambozensiroop
- 70gr frambozen
|
|
bereiding: |
|
|
- Week de gelatineblaadjes in een kommetje koud water. Mix het amandelpoeder met 10cl water.
- Giet het mengsel door een zeefdoek. Laat uitlekken. Breng de melk met de suiker aan de kook en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Voeg enkele druppeltjes amandelextract toe. Laat volledig afkoelen.
- Voeg de amandelmelk toe en plaats ongeveer 20min in de koelkast tot de creme bijna volledig opgesteven is.
- Klop de room op en meng het onder de amandelcreme. Spoel 2 vormpjes (indien mogelijk in de vorm van een hart) af onder koude waterstraal en breng er de amandelappel en verwijder de helft van de schil.
- Breng de wijn met de frambozensiroop aan de kook, voeg de sinaasappelschil toe en laat tot de helft inkoken. Stort de amandelcreme op een bord en giet er de frambozencoulis rond . |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|