laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Parmentiergehakt
  ingrediënten:
   
  • 750 gr aardappelpuree
  • 600 gr gemengd gehakt
  • 1 gehakte ui
  • 50 gr gerookt spek
  • worcestersaus
  • gehakte peterselie
  • 60 gr boter
  bereiding:
    - Fruit de ui in de boter en voeg het in blokjes gesneden spek toe, als het spek begint te kleuren , doe je het gehakt in de pan en bak je het rul en bruin, kruid met worcestersaus en peper en zout.
- Schep de bereiding in een ovenschotel en spreid ze uit, strijk hierover de aardappelpuree uit en laat kleuren in een hete oven van 200°C, leg vervolgens wat vlokjes boter op de puree ( of eventueel wat paneermeel of vergruisde cornflakes) en zet het gerecht terug in de oven (180°C) gedurende 15 minuten.
- Bestrooi met peterselie en serveer met een frisse tomatensalade

TIP:
- Dit is een hartig winters gerecht dat bij het hele gezin in de smaak zal vallen, geef er indien gewenst een côtes de Provence bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats