laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Terrine van tong en zalm met groene saus
  ingrediënten:
   
  • 600 gr tongfilet
  • 500 gr verse zalmfilet
  • 3 eiwitten
  • 20 cl mageren room
  • 10 roze peperbolletjes
  • zout en peper
  • [color=blue:cdee4609f7]
  • **Voor de saus:[/color:cdee4609f7]1 ui
  • 1 prei
  • 2 thl olijfolie
  • 10 cl magere melk
  • 1 el maiszetmeel
  • 12 cl magere room
  • 1 zakje veldsla
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bedek de terrine met aluminiumfolie en laat ze overlappen.
- Leg er de tongfilets op, snijd 6 lange reepjes zalm, scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop het eiwit tot sneeuw.
- Mix de resterende zalm, spatel er het eiwit voorzichtig onder en voeg de room toe tot er een tomig mengsel ontstaat.
- Plet de roze peperbolletjes en roer ze onder het mengsel, kruid met peper en zout.
- Vul de terrine : breng afwisselend een laagje zalmmousse en een laagje tongfilets over in de terrine, dek af met een reep aluminiumfolie en plaats gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laten afkoelen en in schijven snijden. Opdienen op een bordje versierd met sla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats