laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gewokte groentecurry met amandelen
  ingrediënten:
   
  • 5 grote vastkokende aardappels
  • 2 winterwortels
  • 500 g witte kool

  • 150 g gepelde amandelen

  • Wok Olie
  • 2 bakjes Kruidenpasta
  • 2 dl volle yoghurt

  • 4 pitabroodjes
  bereiding:
    - Was en schil de aardappels en de wortels. Snijd deze in gelijke kleine stukjes.
- Snijd de kool in brede reepjes.
- Rooster in een droge koekenpan de amandelen in 2 minuten goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen.
- Zet ondertussen een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool en de kruidenpasta 3 minuten. Voeg de aardappel, de wortel, 2 dl water en de yoghurt toe en laat de curry, met een deksel op de wok, op een laag vuur in ca. 30 minuten gaar worden.
- Rooster de pitabroodjes in een koekenpan of broodrooster aan beide kanten lichtbruin.
- Schep de gewokte groentecurry in diepe borden of kommen, strooi de amandelen erover en geef de warme pitabroodjes erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats