Aardappelen met prei en knoflook uit de oven |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 g aardappelen
- 3 prei
- 50 g boter of margarine
- 2 teentjes knoflook
- peper
- zout
- 1 dl melk
|
|
bereiding: |
|
|
- Schil de aardappelen en snij ze in heel dunne plakjes.
- Maak de prei schoon en snij die in ringetjes.
- Vet een ovenschaal in en leg er een laag aardappelplakjes in. Doe de gepelde teentjes knoflook in een knoflookpers en knijp er wat knoflook over uit. Verdeel enkele kleine klontjes boter en wat prei over de aardappel-schijfjes en bestrooi het geheel met wat peper en zout. Dan weer wat aardappelschijfjes en prei etc. Ga zo door tot alles op is. Eindig met een laag aardappelschijfjes en verdeel hier de rest van de boter over (eventueel midden open laten, zodat je de vulling kan zien).
- Schenk de melk voorzichtig erover en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal ongeveer 40 minuten in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Verwijder het folie en laat de schijfjes nog circa 10 minuten goudbruin worden.
Tip:
Ik kook de schijfjes altijd even af, om zeker te zijn de ze gaar uit de oven komen. 3 minutjes in kokend water is voldoende. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|