laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cotriade
  ingrediënten:
   


  • 1,25 kg visfilets met wit visvlees (bv. heek, koolvis, zeeduivel, wijting, zeebaars... )
  • 1 l visfumet
  • 400 g aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • 1 glaasje cider (facultatief)
  • 50 g boter
  • 1 royale eetlepel room
  • 4 dikke sneden stokbrood
  • 1/2 bosje gehakte peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • zwarte peper
  • zout
  bereiding:
    - De visfilets spoelen, droogdeppen en in stukken verdelen.
- De aardappelen schillen en in dikke plakken snijden. De uien pellen en in vieren snijden.
- In een ruime kookpan in de boter op zacht vuur de uien lichtjes laten kleuren. De visfumet en de aardappelen toevoegen. Kruiden met tijm, laurier, zout en zwarte peper. Aan de kook brengen en 15 minuten zacht laten sudderen.
- De stukken vis met vast visvlees in de soep leggen en nog 10 minuten laten sudderen. De vissoorten met zacht visvlees (wijting) de laatste 5 minuten toevoegen.
- De sneden brood in diepe borden leggen en overgieten met een beetje van de vissoep. De stukken vis en aardappelen uit de kookpan scheppen en over de borden verdelen.
- Een lepel room en eventueel een glaasje cider door de resterende vissoep roeren en op smaak brengen met peper en zout. De borden helemaal vullen en bestrooien met gehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats