|
|
- Haal de steeltjes uit de champignons, was ze, droog ze en hak ze fijn, hak ook de ui en de look fijn.
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Smelt de helft van de boter in een pan, stoof daarin de fijngehakte ui, look, de champignonsteeltjes, de laurier, de tijm en de rozemarijn.
- Doe er het gehakt bij en laat al roerend stoven en kleuren.
- Kruid met peper en zout en een mespuntje nootmuskaat, voeg er het koffielepeltje tomatenpuree en de gehakte peterselie aan toe.
- Snijd 2 plakken ham in fijne reepjes, haal de pan van het vuur en meng de reepjes ham onder het vlees.
- Vul de champignons met het gehakt en leg ze in een beboterde vuurvaste schotel, bestrooi met geraspte kaas en leg nu op elke champignon een plakje of een stukje ham, en leg op elke champignon nog een klontje boter.
- Laat de champignons in zowat 15 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven. |