Wild Ierse gerookte zalm met avocado |
|
ingrediënten: |
|
|
- 8 sneetjes wilde Ierse gerookte zalm
- 2 kleine aardappelen
- 2 rijpe avocados
- het sap van 1 citroen
- verse bieslook
- bittersweet' balsamico azijn
- grof zeezout en vers gemalen peper
- zachte extra zuivere olijfolie
|
|
bereiding: |
|
|
- Schil de aardappelen en kook ze; als ze zacht (maar nog vast) zijn, snijd ze in dunne schijfjes
- Mix het vlees van 1 avocado, een beetje citroensap, 3 lepels olijfolie en 2 lepels balsamico azijn in de keukenrobot. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak.
- Snijd de andere avocado in dunne schijfjes. leg wat avocadopuree op een bord en leg daarop aardappelschijfjes. Maak zo een taartje van schijfjes aardappel en avocado en strijk tussenin wat avocadopuree om alles stevig bij elkaar te houden. Je kunt hierbij eventueel een ronde metalen vorm gebruiken (bijv een leeg blik tonijn die je aan beide zijden openmaakt).
- Leg de zalm op of rond het taartje en versier met bieslook en wat balsamico azijn die u met een vork in lijntjes trekt. Dien onmiddellijk op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|