|
|
- Eerst moeten de hazenbillen gemarineerd worden.
- Snijd de groenten voor de marinade (wortel, ui en selder) in kleine stukjes( kleine mirepoix).
- Doe de rauwe stukken vlees in een kom met de groenten erop, daarop leg je nu laurier, tijm, look, kruidnagels, jeneverbessen en peperkrrels, meng alles goed.
- Giet er cognac, rode wijn en olie over, bedek met aluminiumfolie, zet in de koelkast en laat een nachtje trekken.
- Haal de hazenbillen uit de marinade, dep ze droog en wentel ze in de bloem.
- Bak aan in boter en laat gaar worden.
- Kook de tarwegranen, lees eerst aandachtig op de verpakking van de granen hoe en hoelang ze moeten koken.
- Snijd de prei en de champignons in gelijke stukken.
- Smelt wat boter, bak er eerst de prei 5 minuten in aan, meng er dan de champignons onder en laat nog 3 minuten verder fruiten.
- Voeg er nu de granen aan toe, reken op 3 minuten zodat de granen de groentesmaak kunnen opnemen, kruid met peper en zout.
- Verdeel dit mengsel opeen warm, plat bord, leg de hazenbil erop, doe de saus erover en bestrooi met peterselie. |