laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazenbil met tarwegranen
  ingrediënten:
   
  • 4 grote achterbillen van haas
  • een schaaltje bloem
  • 150 gr voorgekookte tarwegranen
  • 2 stuks prei
  • 1/4 kg witte champignons
  • 30 boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper en zout[color=blue:9aee6eb6ba]
  • **Voor de marinade[/color:9aee6eb6ba]
  • 200 gr wortelen
  • 200 gr ui
  • 200 gr selder
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes look
  • 4 kruidnagels
  • 12 jeneverbessen
  • 1 koffielepel peperkorrels
  • 1/2 fles rode wijn
  • 4 el olie
  • 1 scheutje cognac
  bereiding:
    - Eerst moeten de hazenbillen gemarineerd worden.
- Snijd de groenten voor de marinade (wortel, ui en selder) in kleine stukjes( kleine mirepoix).
- Doe de rauwe stukken vlees in een kom met de groenten erop, daarop leg je nu laurier, tijm, look, kruidnagels, jeneverbessen en peperkrrels, meng alles goed.
- Giet er cognac, rode wijn en olie over, bedek met aluminiumfolie, zet in de koelkast en laat een nachtje trekken.
- Haal de hazenbillen uit de marinade, dep ze droog en wentel ze in de bloem.
- Bak aan in boter en laat gaar worden.
- Kook de tarwegranen, lees eerst aandachtig op de verpakking van de granen hoe en hoelang ze moeten koken.
- Snijd de prei en de champignons in gelijke stukken.
- Smelt wat boter, bak er eerst de prei 5 minuten in aan, meng er dan de champignons onder en laat nog 3 minuten verder fruiten.
- Voeg er nu de granen aan toe, reken op 3 minuten zodat de granen de groentesmaak kunnen opnemen, kruid met peper en zout.
- Verdeel dit mengsel opeen warm, plat bord, leg de hazenbil erop, doe de saus erover en bestrooi met peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats