laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sinaasappelpudding
  ingrediënten:
   
  • 5 blaadjes gelatine
  • 6 dl vers geperst (mag ook sinaasappelsap met vruchtvlees zijn)
  • 1/4 en 1/8 l slagroom
  • 8 el suiker
  • 3 tl geraspte sinaasappelschil
  • 2 eieren
  bereiding:
    - Week de gelatine een aantal minuten in koud water.
- Verwarm een scheutje sinaasappelsap en los de gelatine (even uitknijpen) er in op.
- Doe het sinaasappelsap in een kom en doe er 1/8 l slagroom bij. Roer dit kort door met de mixer. (Met de foodprocessor of blender mag natuurlijk ook..) Voeg er de 1/4 l slagroom, de eieren, de suiker, de opgeloste gelatine en de geraspte sinaasappelschil erbij en mix het nog 1 minuut.
- Doe dit geheel in een grote schaal of in losse schaaltje en dek deze goed af met plasticfolie. Laat dit minstens 3 uur, 5 uur is beter, in de koelkast opstijven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats