|
|
|
Romige bloemkoolsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 bloemkool
- 7,5 dl kippenbouillon
- 2,5 dl room
- 1/4 thl nootmuskaat
- peper en zout naar smaak
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij de bloemkool in roosjes, verhit olie in een grote pan, roerbak daarin de bloemkool in 3 minuten een beetje zacht, bouillon toevoegen en afgedekt 10-15 minuten op laag vuur laten sudderen, tot de bloemkool gaar is.
- Roer de room erdoor, pureer de soep in porties in een keukenmachine of blender en doe het mengsel terug in de pan, doe nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Goed verwarmen en direct opdienen, eventueel met een vleugje paprikapoeder.
- Let op: deze soep is heel fijn van smaak en samenstelling. Zelfs degenen wat niet van bloemkool als groente houden, zullen ervan genieten.
- Neem een heel verse, stevige bloemkool zonder bruine vlekjes en voeg voor een vollere soep 250 gr geraspte cheddar toe, garneren met kleine bloemkoolrooosjes of een takje verse kervel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|