|
|
- Stoof de fijngehakte sjalot in wat boter, de sjalot mengen onder de fijngehakte kippenlevers, het gehakt en het broodkruim. Kruiden met peper, fijngehakte peterselie en wat grof zeezout.
- De ontbeende bout vullen mer farce en goed aandrukken, bind de bout samen met een touwtje en bestrooi met peper en zout.
- Zet een ovenschotel op het vuur, laat daarin eerst de olijfolie warm worden en laat dan de boter smelten en leg de bout erin.
- Overgieten met het olie- en botermengsel en bestrooien met tijm- en rozemarijn.
- Bij de bout leg je de ongepelde teentjes look, de ui in vier stukken en een paar stukken wortel.
- De bout mag nu 45 à 50 minuten de warme oven (220-240°C) in.
- Haal het vlees uit de oven en laat minstens een kwartier rusten gewikkeld in aluminiumfolie me de blinkende kant naar binnen, zet de lege braadschotel terug op het vuur zonder de groenten,maar met het braadvet. Voeg een glas water toe en schraap met een houten lepel over de bodem op de smaakstoffen op te lossen en laat tot de helft inkoken.
- Afwerken met een klontje boter en extra peper en zout.
- Serveer met een massa verse groenten en aardappelkroketten. |