laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Yoghurt met ijs en aardbeien
  ingrediënten:
   
  • 3/4 l magere yoghurt
  • 1/2 kg aardbeien
  • 2 el veenbessenconfituur
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 glaasjes kirch-likeur
  • 75 gr suiker
  • een kleine ijsroombol per persoon
  • 1/4 l room
  bereiding:
    - Meng de yoghurt, de veenbessenconfituur, de suiker en de vanillesuiker en de licht opgeklopte room.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in twee.
- Verdeel ze over 4 witte wijnglazen, dop met de kirch, daar bovenop de ijsroom en vul den de glazen met het mengsel van de yoghurt

TIP:
- Dit dessert kan enkele uren in de frigo bewaard worden, de ijsroom mag aan smelten toe zijn, de kirch onder in het glas dient voor het smaakje apart.
- De aardbeien voor het gebruik even afspoelen, doe dit voor de kroontjes ervan verwijderd worden, ze voorkomt u dat de vrucht teveel water opneemt en aan aroma verliest, daarom de vruchtjes niet te lang ondergedompeld laten en ze zo snel mogelijk in een vergiet laten uitdruipen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats