|
|
|
Franse vissoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje look
- 1 groene selder
- 1 prei
- 2 el boter
- 1 laurierblaadje
- 1 takje tijm
- peper van de molen
- 1 kl tomatenpuree
- 2 dl visbouillon
- ca. 200 gr visfilet (bv. kabeljouw, vers of diepvries)
- 1 grote tomaat
- 1 snede bruin brood
- 1 el gehakte peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak alle groenten schoon en snijd ze in ongeveer gelijke kleine stukjes, snipper de look heel fijn.
- Fruit de groenten zonder ze te kleuren in de helft van de vetstof tot ze een heerlijke geur afgeven.
- Voeg kruiden toe en overgiet met bouillon, laat 20 minuten koken.
- Snijd de visfilets in blokjes van 3 cm op 3 cm en voeg ze bij de soep.
- Pel en ontpit intussen de tomaat en snijd hem in partjes.
- Sijd het brood in kubusjes en bak ze krokant in de vetstof.
- Voeg op het laatste de tomatenpuree en de stukjes tomaat bij de soep en laat nog even meekoken.
- Strooi net voor het opdienen de stukjes brood en de peterselie over de soep. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|