laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Franse vissoep
  ingrediënten:
   
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje look
  • 1 groene selder
  • 1 prei
  • 2 el boter
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • peper van de molen
  • 1 kl tomatenpuree
  • 2 dl visbouillon
  • ca. 200 gr visfilet (bv. kabeljouw, vers of diepvries)
  • 1 grote tomaat
  • 1 snede bruin brood
  • 1 el gehakte peterselie
  bereiding:
    - Maak alle groenten schoon en snijd ze in ongeveer gelijke kleine stukjes, snipper de look heel fijn.
- Fruit de groenten zonder ze te kleuren in de helft van de vetstof tot ze een heerlijke geur afgeven.
- Voeg kruiden toe en overgiet met bouillon, laat 20 minuten koken.
- Snijd de visfilets in blokjes van 3 cm op 3 cm en voeg ze bij de soep.
- Pel en ontpit intussen de tomaat en snijd hem in partjes.
- Sijd het brood in kubusjes en bak ze krokant in de vetstof.
- Voeg op het laatste de tomatenpuree en de stukjes tomaat bij de soep en laat nog even meekoken.
- Strooi net voor het opdienen de stukjes brood en de peterselie over de soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats