laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wafels met bosvruchten
  ingrediënten:
   
  • 4 eieren
  • 125 gr zachte boter
  • 75 gr suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 el vanillesuiker
  • geraspte schil ven 1 citroen
  • 1/4 l melk
  • 200 gr tarwebloem
  • 50 gr maizena
  • boter voor wafelijzer[color=blue:fae1f330a0]
  • en verder[/color:fae1f330a0]
  • 1/4 l kersensap
  • 1 el maizena
  • 400 gr gemengde bosvruchten
  • 1/8 l room
  • 1 el suiker
  • 1/2 thl kaneel
  bereiding:
    - De eieren scheiden en de eiwitten stijfkloppen, in de koelkast zetten, de eidooiers met de boter en de suiker tot schuim kloppen, zout, vanillesuiker en citroenschil erdoor roeren.
- Beetje bij beetje de melk, de gezeefde bloem en de maizena erdoor roeren, als laatste het stijfgeklopte eiwit er voorzichtig door scheppen.
- Het wafelijzer verhitten en met een kwastje licht invetten, per wafel 1-3 el beslag in het ijzer doen, uitsmeren en de wafels goudgeel bakken en op een rooster laten afkoelen.
- De maizena met 2 el kersensap gladroeren, de rest van het sap in een pan verhitten, de maizena erbij gieten en licht laten indikken. De vruchten toevoegen en verwarmen, maar niet laten koken, laten afkoelen.
- De room met de suiker en het kaneel stijfkloppen en met de lauwwarme bosvruchten en de wafels serveren.

TIP:
- Ook diepvriesbosvruchten zijn geschikt voor dit recept.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats