|
|
- Verwijder met een puntig mesje de harde kern uit de witloofkroppen, snijd ze in fijne snippers.
- Fruit de witloofsnippers in klont boter in een grote pan (houd wat snippers apart voor de garnering), bestrooi met de bloem en de suiker en roer goed.
- Voeg de gewassen zuring of spinazie (bij gebruik van diepvries: de groenten goed laten ontdooien en uitlekken) toe en laat mee fruiten, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken, pureer de soep dan met een staafmixer.
- Snijd de zorgvuldig gespoelde en gedroogde sint-jacobsvruchten horizontaal doormidden en bak ze drie minuten goudgeel in de rest van de boter, kruid met peper en zout en bedruip met citroensap.
- Vzedeel de sint-jacobsvruchten over de verwarmde diepe borden.
- Giet er de hete soep pver, garneer met plukjes kervel en snippers witloof en dien meteen op. |