laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witloofzuringsoep met Sint-Jacobsvruchten
  ingrediënten:
   
  • 1 kg witloof
  • 2 el bloem
  • 1 koffielepel poedersuiker
  • 100 gr boter
  • 100 gr zuring of spinazie (vers of diepvries)
  • 2 l kippenbouillon
  • 8 Sint-Jacobsvruchten (het wit alleen)
  • peper en zout
  • muskaatnoot
  • het sap van 1 citroen
  • enkele plikjes kervel
  bereiding:
    - Verwijder met een puntig mesje de harde kern uit de witloofkroppen, snijd ze in fijne snippers.
- Fruit de witloofsnippers in klont boter in een grote pan (houd wat snippers apart voor de garnering), bestrooi met de bloem en de suiker en roer goed.
- Voeg de gewassen zuring of spinazie (bij gebruik van diepvries: de groenten goed laten ontdooien en uitlekken) toe en laat mee fruiten, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken, pureer de soep dan met een staafmixer.
- Snijd de zorgvuldig gespoelde en gedroogde sint-jacobsvruchten horizontaal doormidden en bak ze drie minuten goudgeel in de rest van de boter, kruid met peper en zout en bedruip met citroensap.
- Vzedeel de sint-jacobsvruchten over de verwarmde diepe borden.
- Giet er de hete soep pver, garneer met plukjes kervel en snippers witloof en dien meteen op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats