laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zuiders tomatenslaatje
  ingrediënten:
   
  • 1 tomaat
  • enkele roosjes brocolli
  • 100 gr veldsla
  • 1 gele paprika
  • enkele champignons
  • 1 preistengel
  • een klein stukje courgette
  • 120 gr mozzarella
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • peper van de molen
  • el olijfolie
  • 1 koffielepel limoensap
  bereiding:
    - Kook of stoom de avond voordien de roosjes broccolie, ze moeten knapperig zijn.
- Snijd de mozzarella in plakjes, de tomaat in partjes, de paprika in reepjes, de prei in flinterdunne ringen en de courgette in snippers. Snijd de champignons in een decoratieve vorm bij.
- Vul de bodem van de lunchbox met een ruime portie veldsla, schik daarop laagje na laagje de plakjes kaas, de partjes tomaat, de reepjes paprika, de roosjes broccolie, de champignons, de preiringetjes en de courgettesnippers.
- Versier met blaadjes basilicum en kruid met een paar draaien van de pepermolen.
- Sluit de box.
- Meng de olijfolie met het limoensap en neem det mengsel apart mee om bij de lunchpauze over de sla te gieten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats