laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spieringkoteletten met peperroomsaus en oesterzwam
  ingrediënten:
   
  • 4 spieringkoteletten
  • grof gekneusde peperkorrels
  • zout
  • 100 gr boter
  • 6 el whisky of cognac om te flamberen
  • 1/4 l verse room
  • 600 gr oesterzwammen
  bereiding:
    - Schroei de spieringkoteletten dicht in de hete boter, kruid met grove peper en zout en laat gaarbakken.
- Flambeer met een scheut whisky of cognac, neem uit de pan en hou warm, deglaceer de braadbodem met de verse room en laat indikken op hoog vuur.
- Bak intussen de oesterzwammen gaar in een klontje boter.
- Schik de spieringkoteletten en de oesterzwammen op warme borden en overgiet met de peperroomsaus.
- Serveer met gebakken aardappelen met spekjes en peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats