|
|
- Snijd 4 schijven uit de geschilde ananas en haal het binnenste gedeelte eruit, bestrooi de schijven met 25 gr suiker, de rest van de ananas snijdt u fijn en kookt u gaar met 50 gr suiker en een beetje water, als de ananas is afgekoels, mengt u er 8 fijngesnipperde vijgen onder.
- Met een canneleermesje haaalt u 4 lange schillen van de sinaasappelen, voor u ze perst.
- Meng de eieren met de bloem en voeg de melk, boter, suiker en zout toe, bak 4 flensjes die u vult met de ananascompote en dichtbindt met een reepje sinaasappelschil.
- Verwarm de flensjes op een ingevette bakplaat in een warme oven, bak de ananasschijven in boter mooi bruin, deglaceer de pan met sinaasappelsap, voeg de rest van de suiker toe en laat indikken.
- Zet het flensje op de ananas en versier met saus en gedroogde vijgen. |